VALPREVENTIE
Geriatriefysiotherapeut Hanneke Sanders—van der Rijt kwam ons deze morgen 22 maart 2023 vertellen over Valpreventie voor ouderen. Heel wat mensen in de oudere leeftijd vallen. Soms mazzel, maar de meeste keren  loopt het gewoon niet goed af.
Gebroken heupen vooral, polsen en soms nog erger. Zij vertelde een heel interessant verhaal over wat je wel en niet kan doen, om zo ongelukkig te vallen en dit te voorkomen.
Opletten waar je loopt, goed kijken, geen twee dingen tegelijk doen, kleedjes in de    huiskamer, oppassen met douchen b.v. anti slipmatten of anti slip tegels in de badkamer en nog veel meer tips. 
Ze had een heel aantal obstakels meegebracht waarop we  konden lopen. Een hellinkje omhoog, over een plank omhoog en halverwege zakte hij weer omlaag, los liggen ondergrond met verschillende hoogtes.
Ze gaf ook advies over hoe te lopen achter de rollator, hoe de hoogte hiervan in te stellen. Hoe dan ook te gaan zitten en weer op te staan.
Je kon er ook een cursus doen in valpreventie en jezelf opvangen als je toch valt.

Ik denk dat veel mensen er toch wel iets van hebben opgestoken. Een goed bezochte lezing met een duidelijke uitleg door deze fysiotherapeute van van der Putten fysiopraktijk.

T.H.