Vandaag, woensdag 22 mei vertrokken we op tijd met de bus naar ons eerste uitstapje met koffie en échte Limburgse vlaai bij Nonke Buusjke bij Schinveld in Limburg dus, alwaar we een heel aantal “Fachwerkhäuser” konden bewonderen die daar door allerlei vrijwilligers werden onderhouden.

Daar kon je allerlei oud ingerichte huisjes bekijken en een bakkerij en een smidse waar de paarden werden beslagen met alle werktuigen die in die tijd werden gebruikt.  Heel erg veel jeugdsentiment voor heel wat mensen.

Daarna óp naar de Abdij van Rolduc, dat als eerste is begonnen met het opgraven van de steenkolen in Limburg. Het was ook een voormalig opleidingscentrum met HBS en lagere en hogere opleiding voor jongens om priester te worden.

Momenteel is het een soort museum, Congrescentrum, horeca en hotel. Heel mooi om de pracht en praal te bekijken van de Bibliotheek in Rococostijl en vooral ook de kerk, die nog is ontworpen door Cuypers, die ook het station in Amsterdam en het Rijksmuseum aldaar heeft ontworpen.

Ze hebben er ook een enorm lekkere en gevarieerde lunch. We hebben daar zalig kunnen eten.

Aldus…. Een weer zeer geslaagd uitje met de bus van de KBO.

Goed geregeld allemaal en bedankt voor jullie inzet.

Trudy Hasselman.