Tonny Wijnands

Op deze donderdagmiddag 13 februari, zat de zaal van de Ruchte om half 2 al bomvol. Niet te geloven. Wij kwamen zelf tegen tien voor 2 binnen en moesten helemaal achterin gaan zitten en zelf de stoelen pakken, want alles was bezet.

220 mensen waren er aanwezig en op 7 personen na, had ook iedereen zijn KBO pasje meegenomen om dit te laten zien bij binnenkomst. Petje af voor iedereen, dat ging dus heel gemakkelijk, deze vraag van de KBO.

Tonny startte om 14.00 uur met zijn muzikale “zang en vertel” show. Hij begon met zijn muziek met een quizje van wie dit of dat liedje was, en wie dit wist kreeg als beloning een elektrische fiets van de KBO.  Zo ging dat de hele show door en als alles uitbetaald moest worden wat hij beloofd had, kon de KBO haar faillissement wel aanvragen. Hij praatte alles aan elkaar en het ene liedje ging geruisloos over in het andere. Wat mij wel opviel, hij heeft niet een heel liedje gezongen. Alleen één couplet en het hele refrein, maar dat was ook waarschijnlijk genoeg, zodat we flink mee  konden zingen. Het klonk alsof wij alle liedjes vanuit het verleden nog helemaal kenden.

Het was een enorme gezellige boel en ik heb nog nooit zoveel mensen van de KBO allemaal tegelijk mee zien zingen, deinen op de muziek, handen in de lucht, klappen etc. Ik denk bijna dat iedereen de volgende dag wel een beetje spierpijn heeft gehad. Het was geweldig om te zien, zo actief als dat iedereen mee deed.

Op het eind werd er spontaan een:  Zonne goeie hebben wij nog nooit gehad…. etc. etc, .  gezongen.

Trudy Hasselman.

 

Foto’s: Eric Driessen en Marinus Michiels