Hier even de foto s van augustus 30 km fietstocht.

 

Valkenswaard 50 km, 21 juli 2021.

Het is woensdagochtend 21 Juli het zonnetje schijnt en het belooft een prachtige dag te worden.
Er hebben zich 20 leden bij de Ruchte verzameld om de 50 km tocht te gaan fietsen.
Om 10.00 uur verlaten we Someren en gaan richting Heeze via Hollerstraat, Heikantstraat en Provincialeweg. Langs de Randweg in Heeze verbazen we ons over de vele nieuwbouwhuizen die er in een jaar tijd zijn neergezet.
De tijd heeft ook hier niet stil gestaan.

In het Heezerenbosch is de eerste korte stop, altijd een fijne afwisseling om het zadel tussentijds te verlaten, maar ook voor een slokje water, of lekker een appeltje voor de dorst.
We stappen weer op en genieten van de bossen van Valkenhorst en omgeving. Via de Leenderweg komen we uit in Valkenswaard, waar we bij Restaria Den Haas onze lunch gebruiken. 

Inmiddels zijn we een aardig eindje van huis dus fietsen we verder over de Valkenswaardse- weg richting Aalst,  om halverwege een bospad te nemen om dan uiteindelijk bij de bekende” Hut van Mie Pils” uit te komen. Er is daar een heel groot gezellig terras. De tijd van gaan is gekomen, dus verder over mooie fietspaden van de Groote Heide.
In Heeze nemen we de Boschlaan, richting Kasteel en bij de parkeerplaats nemen we nog een korte stop.

Op 20 locaties in Heeze en Leende vind je gedichtentafels. Op elke tafel staan twee gedichten, passend bij de locatie, een is door een volwassene geschreven en een van een kind. We hebben er vandaag al enkele meer gezien. Daarna het laatste stukje naar huis.

Leiders begeleiders het was een hele mooie route we hebben ervan genoten. DANKJULLIEWEL!!

 

Germelda Verheijen.

 

Foto’s en verslag van: Germelda Verheijen.